Aroma Diffúzorok


Mire használjuk az Aroma Diffúzorokat?

 

Az aroma diffúzor alkalmazásai
Egy illóolaj-diffúzor használatával az illóolajok minden előnyét kihasználhatjuk, ellentétben a gyertya vagy viaszfűtő olajokkal szemben. Valójában az illóolajok hatása a legtöbb fontos vegyi anyagot és vegyületet denaturálhatja, így lényegében csak az illatanyagot oszlatja szét a levegőben. Ezért mindig használjon olyan diffúzort, amelynek a működéséhez nem szükséges hő az illat párologtatásához. A hő diffúzorok nem olyan hatékonyak, mint a ventilátoros diffúzorok, porlasztó diffúzorok, párolgási diffúzorok és ultrahangos diffúzorok.

Segítenek az alvásban és a pihenésben
Nehéz éjszaka elaludni? Sokan nehezen állnak le egy hosszú nap végén. Az illóolajok szétszórtan nyugodt alvást eredményeznek, és a köd tartós hatást fejt ki az éjszakai alvás érdekében. Az olyan illatok, mint a levendula, az ylang ylang, a vetiver és a valerian, mind a nyugodt éjszakai alváshoz vezetnek.

Stresszcsökkentés
Napjainkban sok stresszhatás alatt állunk, amelyek nyugtalanítanak, feszültek leszünk tőlük. Nyugtató hatást fejt ki otthonában az illóolaj diffúzorával. A bergamott, a kamilla, a rózsa és a tömjén a néhány nyugodt és nyugtalan szorongás elősegítésére ajánlott olaj.

Fertőzesek ellen
Az illóolajok erőteljes antimikrobiális anyagokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek megölni az otthonában begyűjtött baktériumokat. Az olajok a levegőbe való diffúziójával elűzheti a levegőben lévő baktériumokat, mielőtt megbetegednénk tőlük. Az olajok segíthetnek az immunitás növelésében is, csökkentve a hideg vagy az influenza valószínűségét. Az oreganoolaj segíthet megelőzni az influenzát, a borsmenta megakadályozhatja a köhögést, vagy a citrom segít megelőzni és csökkenteni a vírusok súlyosságát. 

Rövarűző
A legyek, a szúnyogok és más háztartási kártevők megpróbálják megtalálni a házba vezető utakat. Az illóolaj-diffúzorral elűzhetjük a rovarokat is az otthonunkból. Ajánlott olajok közé tartozik a szegfűszeg, a citromfű, a rozmaring és a cédrusfa.

A gyertyák és füstölők biztonságos alternatívája
Sok illatos gyertya olyan vegyi anyagokkal rendelkezik, mint a benzol, amely károsíthatja az agyat, a tüdőt és a központi idegrendszert. A kerámia párologtatók vagy füstölő égésekor is fennáll a tűzveszély. A diffúzor tökéletes módja annak, hogy az otthont illatosítsa megvédje az egészséges környezetét az esetleges tűzkároktól is.

Allergia
Allergiák okozhatnak légzési problémákat, eltömődött légitakat és kaparó torkokat. Az illóolajok levegőbe történő diffúziója folyamatos megkönnyebbüléshez vezethet, anélkül, hogy gyógyszert szednénk. Az olyan olajok, mint a borsmenta, a bazsalikom, az eukaliptusz és a teafa olajok kényelmet és könnyedséget biztosítanak.

Fokozott edzésállóság
Kutatások szerint a borsmentaolaj növelheti a sportos teljesítményt. Az alanyok gyorsabban tudtak futni, kitartóbbak a borsmenta illata után. Párologtass borsmentaolajat az aroma diffúzoroddal, mielőtt belépsz az edzőterembe, vagy otthon gyakorolsz.

Hangulatjavító
Ha hétfő mindig kimerültnek érzi magát, növelje hangulatát néhány energizáló illóolajjal. Az illóolajok segíthetnek abban, hogy reggel is megtartsuk az energiaszintünket. Maradj ébren és éberen, és kapj egy nagyon szükséges energiát a citrusolajoktól, gyömbérektől, vaníliától vagy rozmaringtól.

Légfrissítés
A legtöbb légfrissítő spray-vel és plug-inrel ellentétben az illóolajok által nem kerülnek káros vegyszereket a levegőbe. Hiányoznak az elbűvölő és irritáló illatok is, amelyeket sok bolt vásárolt? Egyszerűen csak cseppentesen pár cseppet a kedvenc illatából az aroma diffúzorjába és élvezze a friss levegőt.

Nyugodt gyerekek biztonságosan
Amikor a gyerekek szégyenlősek, frusztráltak, vagy csak túlterheltek, az elterjedt illóolajok segíthetnek megnyugtatni őket. A „Béke és Nyugalom” keverékek elérhetők a piacon, vagy olyan olajokat használhat, mint a vetiver, cédrusfa és levendulát tartalmaz, hogy helyreállítsa a nyugalmat az otthonában.

Amit sokan nem tudnak arról, hogy a gyermekek testnedve magasabb, mint a felnőtteknél. Ennek eredményeként sokkal érzékenyebbek a relatív páratartalom ingadozására. Ezen felül sokkal érzékenyebbek a betegségekre, mert az immunrendszer még nem fejeződött be ez különösen igaz a csecsemőkre.

A száraz levegő általában növeli a nedvességveszteséget a párolgás révén - azaz a test gyorsabban szárad ki. Ezen túlmenően az oxigén tüdőbe juttatása már nem optimális. A vírusok azonban száraz környezetben sokkal gyorsabban terjednek, ami növeli a fertőzés kockázatát.

A száraz levegő általános tünetei a következők:

Vörös, száraz és viszkető szem,

Dehidráció és a bőr viszketése, valamint kiütés és korpásodás,

A nyálkahártya kiszáradása és ennek következtében a légzőrendszer irritációja,

Fokozott érzékenység a megfázás és az influenza ellen,

Fejfájás és alvászavarok,

Gyerekek esetében száraz levegő esetén sokkal gyorsabb lehet a fizikai panaszokhoz. A bőrbetegségek, például az atópiás dermatitisz fokozódik, és az allergia és az asztma kialakulása kedvező. Mi több, csecsemőkkel nem tudnak olyan szavakkal kommunikálni, ahogy vannak. Tehát előfordulhat, hogy a hajtás szenvedése hosszú ideig nem jár hamis beltéri klímával.

Elektromos párásítókkal tarthatja a gyerekszoba páratartalmát állandó és optimális szinten. Az eszköztípustól függően a környezetet párologtatással, párologtatással vagy ultrahanggal történő párásítással párásítják.

Bővebb információt itt olvashatsz az Aroma Diffúzorokról!