Teafaolaj körömgombára


Teafaolaj a körömgomba ellen

A körömgomba általában a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezés vagy a cipő, törölköző, fürdőhely stb. Megosztása révén terjed. De mi mögött rejlik a gombabetegség ezen különösen makacs formája, és hogy az ausztrál teafaolaj mennyire hatékony és ugyanakkor szelíd intézkedés a megelőzés és kezelés szempontjából?

Körömgomba - rövid bevezetés

Mint minden gombás betegség, a körömgomba is nedves és meleg klímában virágzik. Ennek megfelelően a nyilvános uszodák rendszeres látogatói különösen veszélyeztetettek. Még azok az emberek is, akiknek immunrendszerét támadják meg például stressz vagy súlyos organikus betegségek miatt, fennáll annak a kockázata, hogy megfertőződnek ezzel a kellemetlen vendéggel.

A kezelés hiánya a köröm teljes elpusztulásához vezethet, az előrehaladott stádiumban mutatkozó csúnya elszíneződések mellett. Noha ez nem súlyos betegség, az érintett betegeket nem utolsósorban lábuk esztétikai megjelenése okozza. Ezenkívül fennáll annak a veszélye, hogy nem csak a saját, még mindig egészséges lábujjaira terjed, hanem azokra az emberekre is, akikkel együtt él. Mivel ez széles körben elterjedt betegség, az orvostudomány számos megoldást kínál különféle kezelési módszerek formájában.

A festékek, festékek, spray-k és az érintett köröm teljes feloldódásától súlyosabb esetekben minden intézkedés lehetséges. A tény azonban az, hogy ezek általában vegyipari termékek. Tehát, ha nem akarja még jobban megterhelni a testét, és meg akarja menteni a saját pénztárcáját, a teafaolaj, amelyet gyakran csodaszerként dicsérnek, természetes alternatívát kínál.

Teafaolaj - természetes megelőző és terápiás gyógymód

Antiszeptikus és gombaellenes szerek miatt ezt az ausztráliai csodás gyógyszert generációk óta használják otthoni gyógyszerként számos betegség, beleértve a gyulladást, a bőrbetegségeket stb. A teafa ágaiból és leveleiből gőzdesztillációval extrahálják.

Terjesztő hatása elsősorban a cineole és a terpinene összetevőinek köszönhető. Ezen kívül a teafaolajnak nincs a fentiekben említett vegyi anyagok használatával járó kockázatok és mellékhatások egyikének sem. A teafaolaj tehát egyaránt alkalmas gombás betegségek megelőzésére és kezelésére. Ajánlott teafaolaj használata a körömgomba ellen, és ez is nagyon könnyű.

A megfelelő alkalmazás

Annak biztosítása érdekében, hogy a teafaolaj hosszabb ideig maradjon az érintett körmön, még fizikai aktivitás közben is, például átitathat egy vakolatot vagy egy kis gézkötést körül, és körözheti a megfelelő helyre. Alternatív megoldásként a napi dörzsölés a természetes gyógyszerrel hatékonynak bizonyult.

Tehát ha a jövőben valamilyen kellemetlen érzés nélkül szeretné folytatni a fürdőjét vagy a szaunáját, vagy ha nem akarja veszélyeztetni embertársait, és ha a vegyi terápiák enyhe alternatíváját keresi, akkor a teafaolajat be kell építenie a mindennapi testébe és a szépségápolásba. Az esti lábfürdőben néhány csepp olaj nemcsak a nem kívánt izzadást és szagot terjeszti, hanem fertőtlenítő hatással is rendelkezik, és így megakadályozza a körömgomba újbóli fertőzését.